2012年10月7日日曜日

増田屋 フルコース

父の13回忌の法事の後、増田屋でお食事。

先付け う〜ん、よくわからないが・・・

イクラ、クルミ、貝柱、柿、シメジ ・・・ 他にもあったかも
甘酢っぽい味。

Salmon roes, walnut, scallops, persimmon fruit, shimeji mushroom and so on with sweet venegar

お造り  増田屋はいつも鯛が美味しい。

Sashimi of a sea bream, a young yellow tail, prawns

酢の物は カニ。 多分、冷凍だ・・・


Crab's legs with vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions

煮物  アワビと蕪、下に味噌


Boiled abalone and a turnip with soy bean paste sauce

蒸し物  

よくある茶碗蒸しではなく、栗、銀杏、春菊、白身の魚(種類がわからん)を葛餡で蒸している


Steamed dish of a chestnut, ginkgo nuts, crown daisy and fish with kudzu sauce

though we often think of steamed egg dish when we say "steamed dish".

焼き物

鰆の塩焼き、大根下ろしに、刻んだ葡萄 ?!


Grilled Spanish mackerel with grated daikon ( radish ) with sliced grapes in it

天麩羅 

万願寺唐辛子の中に海老が入っていた。


Tenpura ( deep-fried dishes ) of pumpkin, sweet potato and  prawns wrapped with Manganji-temple green pepper, grated daikon added

握り寿司


Sushi of squid, tuna, steamed conger eel, sea bream, sea urchin roes

お吸い物

この松茸は輸入もの? ジュンサイとシラウオ 入り

 Soup of matsutake mushroom, water shields, white bait

デザートは メロンと葡萄。 葡萄は皮も食べられるもの


4 件のコメント:

  1.  増田屋にパワーを感じない。どうしてだろう?

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  2. 町全体がパワー減ってるからね。
    高齢化だ。

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  3. せっかくのお父様の13回忌、
    冷凍のカニはちょいと残念だったわね;;


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  4. カニはまだシーズンじゃないですから、捕れないんですよ(笑
    だったらカニじゃなくても・・・ねぇ・・・

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