父の13回忌の法事の後、増田屋でお食事。
先付け う〜ん、よくわからないが・・・
イクラ、クルミ、貝柱、柿、シメジ ・・・ 他にもあったかも
甘酢っぽい味。
Salmon roes, walnut, scallops, persimmon fruit, shimeji mushroom and so on with sweet venegar
お造り 増田屋はいつも鯛が美味しい。
Sashimi of a sea bream, a young yellow tail, prawns
酢の物は カニ。 多分、冷凍だ・・・
Crab's legs with vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions
煮物 アワビと蕪、下に味噌
Boiled abalone and a turnip with soy bean paste sauce
蒸し物
よくある茶碗蒸しではなく、栗、銀杏、春菊、白身の魚(種類がわからん)を葛餡で蒸している
Steamed dish of a chestnut, ginkgo nuts, crown daisy and fish with kudzu sauce
though we often think of steamed egg dish when we say "steamed dish".
焼き物
鰆の塩焼き、大根下ろしに、刻んだ葡萄 ?!
Grilled Spanish mackerel with grated daikon ( radish ) with sliced grapes in it
天麩羅
万願寺唐辛子の中に海老が入っていた。
Tenpura ( deep-fried dishes ) of pumpkin, sweet potato and prawns wrapped with Manganji-temple green pepper, grated daikon added
握り寿司
Sushi of squid, tuna, steamed conger eel, sea bream, sea urchin roes
お吸い物
この松茸は輸入もの? ジュンサイとシラウオ 入り
Soup of matsutake mushroom, water shields, white bait
デザートは メロンと葡萄。 葡萄は皮も食べられるもの
先付け う〜ん、よくわからないが・・・
イクラ、クルミ、貝柱、柿、シメジ ・・・ 他にもあったかも
甘酢っぽい味。
Salmon roes, walnut, scallops, persimmon fruit, shimeji mushroom and so on with sweet venegar
お造り 増田屋はいつも鯛が美味しい。
Sashimi of a sea bream, a young yellow tail, prawns
酢の物は カニ。 多分、冷凍だ・・・
Crab's legs with vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions
煮物 アワビと蕪、下に味噌
Boiled abalone and a turnip with soy bean paste sauce
蒸し物
よくある茶碗蒸しではなく、栗、銀杏、春菊、白身の魚(種類がわからん)を葛餡で蒸している
Steamed dish of a chestnut, ginkgo nuts, crown daisy and fish with kudzu sauce
though we often think of steamed egg dish when we say "steamed dish".
焼き物
鰆の塩焼き、大根下ろしに、刻んだ葡萄 ?!
Grilled Spanish mackerel with grated daikon ( radish ) with sliced grapes in it
天麩羅
万願寺唐辛子の中に海老が入っていた。
Tenpura ( deep-fried dishes ) of pumpkin, sweet potato and prawns wrapped with Manganji-temple green pepper, grated daikon added
握り寿司
Sushi of squid, tuna, steamed conger eel, sea bream, sea urchin roes
お吸い物
この松茸は輸入もの? ジュンサイとシラウオ 入り
Soup of matsutake mushroom, water shields, white bait
デザートは メロンと葡萄。 葡萄は皮も食べられるもの
増田屋にパワーを感じない。どうしてだろう?
返信削除町全体がパワー減ってるからね。
返信削除高齢化だ。
せっかくのお父様の13回忌、
返信削除冷凍のカニはちょいと残念だったわね;;
カニはまだシーズンじゃないですから、捕れないんですよ(笑
返信削除だったらカニじゃなくても・・・ねぇ・・・